Gość: Paweł
2003-06-26 00:00
Wentylacja masarni
Witam. Mam do Państwa pytanie, jak zaprojektować wentylacje mechaniczną w masarni ? Mam do wentylacji pomieszczenie, które zgodnie z technologią musi mieć temp. wew. 5 stC i krotnośc wymian powietrza 6 wym/h. Czy jest możliwe schłodzenie powietrza zewnętrznego w centrali wentylacyjnej do 5 stC ? A jeżeli będzie wyższa temperatura powietrza nawiewanego to przecież w kontakcie z zimnym powietrzem w pomieszczeniu(wytworzonym przez agregat chłodniczy) wykropli się wilgoć. Jak podejść do tematu ? Gdzie szukać wytycznych do projektowania tego typu obiektów?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!!!!!
Gość: jo-men
2003-06-26 00:00
Re: Wentylacja masarni
to o co się pytasz nazywa się branżą: chłód spożywczy (czytaj: projektowanie chłodni i mroźni); polecam firmę SPCI z Krakowa
Gość: Krzysztof
2003-06-28 00:00
Re: Wentylacja masarni
jesteśmy producentem urządzeń chłodniczych a zarazem posiadamy własne biuro projektów ostatnio mamy trochę doświadczenia w tym temacie : w większości przypadków w centrali zostaje przygotowane powietrze aler póżniej należy go jeszcze odpowiednio wprowadzić do pomieszczenia które itak powinno posiadać niezależną chłodnicę
Gość: Axel
2003-07-17 00:00
Re: Re: Wentylacja masarni
to o co się pytasz nazywa się branżą: chłód spożywczy (czytaj: projektowanie chłodni i mroźni); polecam firmę SPCI z Krakowa
Gość: Art
2003-07-18 00:00
Re: Wentylacja masarni
spci@ceti.pl
spci@ceti.pl
Gość: Gość
2005-10-14 00:00
Re:Wentylacja masarni
Nikomu nie polecam firmy spci. Wykonują projekt i biorą podwykonawców czasem różnej klasy. Efekt końcowy wygląda różnie a serwis gwarancyjny fatalnie.
Gość: Wentylek
2005-10-14 00:00
Re:Wentylacja masarni
Zawsze sie podpisz , gdy nie polecasz, chodzi o to by nie pisała konkurencja.