273
274
226
276
Strefa ekspertów HVACR

HCP pomoc...

Czas jakiś temu pytałem o konieczność instalowania klimatyzacji w sklepach...w sanepidzie powiedzieli, że mam zapoznać sie z HCP...niestety nikt nie potrafił powiedzieć co to i gdzie to znaleźć...moze Państwo pomogą?

Myśle ,że SANEPID ma taką listę HCO - co nazywa sie Humory Ceprów Państwowych, oni już nie wiedzą co chcą..

HACCP to skrót pierwszych liter angielskiej nazwy Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli).
Jest to system zarządzania i dokumentowania produkcji, w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności.
"Kierujący zakładem jest obowiązany wdrożyć system HACCP uwzględniający specyfikę zakładu"
Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
(Dz.U. Nr 63, poz. 634, art. 30).
"Obowiązek wdrożenia systemu HACCP nie dotyczy małych przedsiębiorców określonych w przepisach ustawy - Prawo działalności gospodarczej, którzy obowiązani są wdrożyć i stosować zasady dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej"
Ustawa z dnia 24 lipca 2002 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
(Dz.U. Nr 135, poz. 1145, art. 30).
"Poradnik producenta i dystrybutora artykułów spożywczych"
Zespół autorów pod redakcją dr inż. Janusza B. Berdowskiego i inż. Haliny Rutkowskiej - Cena: 299.00 zł + koszty wysyłki

Gdzie ten poradnik można kupić?

np pocztą
zresztą sam
zobacz:

http://www.dashofer.pl/?sect=publikacja&id=31

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.