Gość: perszing
2004-07-09 00:00
Żyto
Witam,
Potrzebuję znać wartość ciepła właściwego żyta (ok. 20 oC i ok. 70 oC). Chcę je ogrzać i muszę obliczyć moc nagrzewnicy. Jakie czynniki uwzględnić przy obliczeniach? Gdzie szukać takiej informacji? Dziękuję za pomoc.
Gość: wojtek
2004-07-09 00:00
Re: Żyto po podgrzaniu powyżej 40 oC wchodzi w proces denaturyzacji białek. Informacje na temat ciepła właściwego i suszenia zboża szukaj w przetwórstwie spożywczym,suszarniach zbóż,gorzelnie
Witam,
Potrzebuję znać wartość ciepła właściwego żyta (ok. 20 oC i ok. 70 oC). Chcę je ogrzać i muszę obliczyć moc nagrzewnicy. Jakie czynniki uwzględnić przy obliczeniach? Gdzie szukać takiej informacji? Dziękuję za pomoc.